Volwassen bij contact en in relatie

galantBij manieren om tot contact en relaties te komen bedoelen we hier geen trucjes, versiertips of andere aan te leren tips om met iemand in contact te komen. Hiervoor zijn veel andere plaatsen om informatie over te vinden en dit zijn ook meer hulpmiddelen dan de essentie van tot een partner komen.

Hier doelen we op JOUW manieren, de manier hoe je je opstelt ten opzichte van anderen. En hiermee wordt niet altijd direct de persoon bedoeld waar je oog op is gevallen, maar in het algemeen. Belangrijk is om een goede basis te hebben in elke gelegenheid. Je moet ervan bewust zijn dat jouw handelen door iedereen kan worden gezien, op elk moment.


Tips om goed over te komen bij relaties

Belangrijke tips voor je houding en een bewuste manier van omgang:

- Wees attent, dit kan op vele manieren.

- Maak geen onderscheid in de manier waarop je mensen behandeld die jij minder intressant vind.

- Bij twijfel over een extra handeling voor een onbekende (bijvoorbeeld een deur open houden) doe het gewoon! Bedenk ook dat een voor jou intressant persoon immers ook net toevallig van een afstandje kan zien of je wel of niet gemanierd bent.

- Bedenk dat alles wat je doet gezien KAN worden. Gooi dus niet toch even stiekum papiertjes op straat, stop geen kauwgum ergens weg, en voor de 'heren', een spuugje kan echt niet hoor, behalve als je een vliegje in je mond krijgt en bijna stikt.

- Probeer niet arrogant over te komen, ook al doe je dit als bescherming voor je eigen gebrek aan zelfvertrouwen.

- Probeer wel gewoon jezelf te zijn en forceer niet teveel.

- Dames gaan altijd voor.

- Heren doen soms gewoon hun best, dus oordeel als vrouw niet te snel op knulligheid.

- Je oogst wat je zaait.

- Wees charmant.

- Een compiment maken over iemands uiterlijk kan nooit fout zijn als het gemeend is.

- Bij twijfel over een opmerking, compliment of vraag die je wilt stellen moet je niet te veel nadenken of twijfelen maar het gewoon doen! luister naar je gevoel. (veel mensen houden zichzelf in, soms door een verminderd zelfvertouwen, terwijl er vanbinnen hele leuke opmerkingen of een charmant overkomen weggestopt blijft zitten.)


Als je in een situatie bent waarin je veel tips herkent, en er ook vaak op die manier mee om denkt te gaan, kijk dan verder op de website om te zien van welke onderdelen je jezelf misschien wel wat bewuster van zou kunnen maken. Het verschil tussen geluk en ongeluk is soms maar heel klein en heeft net met de juiste instelling of het raken van de juiste snaar te maken!