Voorkomen en zelfverzekerdheid

zelfvertrouwenEen lastige zaak bij het zoeken naar een geschikte partner is je voorkomen richting anderen. Zeker als je langere tijd geen relatie hebt gehad dan gaat dit bij iedereen wel knagen aan het zelfvertrouwen. Doordat je zelfverzekerdheid laag wordt, straal je ook minder begeerlijkheid uit, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

In ieder geval moet je jezelf altijd op de eerste plaats blijven zien en er van overtuigd zijn dat je een bijzonder mens bent (wat ook zo is!). Wat een ander dan van jou vind is uiteraard voor jou wel van belang, maar als dit negatief is dan zegt dit meer iets over deze persoon en zeer zeker niet over jou!


 

Maar hoe kom je zelfverzekerd over?

Tips voor je uitstraling:

- Blijf in jezelf geloven! (klink erg makkelijk, maar daar begint het wel bij)

- Kruip niet in je schulp door je te verbergen in ruime nietszeggende kleding. Sta er gewoon, zoals je jezelf het liefst ziet.

- Loop rechtop. (alsof je een frisse nieuwe dag ruikt)

- Probeer niet teveel aan jezelf te denken en naar jezelf te kijken, maar kijk om je heen en beoordeel desnoods over gedrag en uiterlijk van anderen.

- Probeer je frisse nieuwe instelling wel vast te houden. Het moet in fiete je algemene dagelijkse houding zijn.

- Kijk mensen aan als je met ze spreekt en toon interesse.

- Kijk niet naar de grond.

- Schouders naar achter, borst vooruit. (ja, we kennen het allemaal wel, maar om het op een natuurlijke manier deze houding eigen te maken is soms best lastig)

- Trotseer kou en regen en duik niet teveel in elkaar.

- Probeer niet te gehaast te zijn of zo over te komen. (haastig overkomen is soms ook een manier om gebrek aan zelfverzekerdheid of assertiviteit te verbergen)

- Wees tot slot ook assertief. (ik ben ok, jij bent ok)

De genoemde tips zijn een handjevol middelen om naar je uitstraling te kjken. Er is veel informatie op andere sites te vinden waar specifiek op dergelijke onderdelen wordt ingegaan als je hier meer interesse in hebt.