Kledingtips en verzorging

nette kledingAls het over het ontmoeten van mensen gaat en het zoeken van een partner is uiterlijk uiteraard een onderwerp wat van belang is. Vergis je niet, het gaat er niet om of je wel of niet aantrekkelijk bent. Het gaat erom dat je JEZELF bent en daarbinnen verzorgt voor de dag komt. Er zijn verschillende websites te vinden waar wordt ingegaan op kleding en het kleden voor de juiste gelegenheid.


Belangrijk bij je kledingstijl is dat het past bij je persoonlijkheid en dat jij je er lekker bij voelt. Dit betekent overigens niet dat je hierdoor niet naar tips en advies van anderen kunt luisteren. Ook je persoonlijke verzorging, conditie en de fitheid van je lichaam kunnen je uiterlijk vooruit helpen. Daarbij is het ook zo dat een fit lichaam zorgt voor een fitte geest!

 

Tips voor uiterlijk en kleding

Hieronder een aantal handige tips:

- Kijk naar de huidige mode en wat je aanspreekt; probeer hier iets mee voor jezelf.

- Verzorgd uiterlijk begint bij geschoren en geknipt, gewassen en schoon.

- Verzorgd is ook afmaken van het geheel (dus geen sportsokken onder een pak).

- Voel je zelfverzekerd door je goed te kleden.

- Ook mooi ondergoed kan helpen om je goed te voelen (ondanks dit natuurlijk door de ander niet zomaar wordt gezien)

- Wissel kleding en kledingstijlen regelmatig af, zeker als je vaak op dezelfde plekken komt.

- Expirimenteer met stijlen waar je je goed bij voelt en luister naar reacties van anderen. (let op, een negatieve reactie van iemand kan afgunst zijn terwijl je nieuwe look juist WEL goed staat!)

- Ga er niet vanuit dat je nieuwe look je relatieleven direct verbeterd, maar leg een goede basis voor het dagelijks leven.

- Schaam je niet voor kleding die ontspannen zit, bijvoorbeeld een joggingpak, maar let wel op wanneer voor welke mensen en wanneer dit te zien is. (naar de supermarkt in je huispak is in principe geen goed idee)

- Probeer te sporten om je persoonlijke fitheid op peil te houden of te verbeteren.

- Als je gefrustreerd bent over je figuur, probeer deze frustratie dan weg te sporten!

- Sportclubs en fitness gelegenheden zijn overigens een prima plek voor ontmoeting.

- Trimmen in het park of afspreken voor een potje tennis kan ook een leuke stap zijn om weer nieuwe mensen te ontmoeten.

- Zorg ervoor dat je uiterlijk aandacht krijgt binnen jou levensstijl en focus niet alleen op speciale momenten of gelegenheden. Liefde zit namelijk vaak in een verdomd klein hoekje...


Met bovenstaande tips hopen we een beetje richting te hebben gegeven aan het verzorgen van het uiterlijk. Wat opvalt bij veel van de tips is dat dit weer vaak samenhangt met bijvoorbeeld geestelijke fitheid en het bezoeken van plekken waar weer leuke mensen te ontmoeten zijn. Samen met de onderwerpen op de rest van de website moet het mogelijk zijn om een totaalplaatje te krijgen voor de onbezet maar niet onbemind persoon.